VIVARIUM LOADING DOCK

 

LOCATION: NEW JERSEY

CLIENT: PHARMACEUTICAL

MARKET SECTOR: SCI-TECH 



THE OPPORTUNITY

Existing loading dock required some modifications to accommodate transfer of animals for Vivarium.

 

THE CHALLENGE

Part of the challenge was the installation of a secured vivarium loading dock in the building while matching existing architectural finishes (architectural concrete and pre-finished metal panels).  The existing loading dock was designed as a “sally port” to ensure secure delivery of large animals (NH primates).  The loading dock was located adjacent to a large retaining wall and had limited footprint for expansion.


THE PS&S SOLUTION

PS&S developed alternate enclosure schemes for the loading dock.  The initial fully enclosed dock was revised to a covered fenced-in design to accommodate Owner budget requirements.  The new fenced enclosure included interlocked gates and was designed to fit within the existing loading dock area and match the existing building’s architectural finishes.  The project was completed with minimal interruptions to existing loading dock operations.



 

 

RELATED PROJECTS

VIVARIUM

VIVARIUM FACILITY RENOVATION

VIVARIUM ASSESSMENT

 

DISCIPLINES INVOLVED

ARCHITECTURE

CIVIL

MEPF

STRUCTURAL